Countryside Break Nordsjælland & Odsherred - fuldt program

Her finder du det fulde program for den eksklusive livsnydertur, Countryside Break Nordsjælland & Odsherred.

Dag 1

11.30: Velkomst og frokost på Søllerød Kro
Vi uddeler adresser og program og tager hul på de næste dages oplevelser med en frokost i Michelinklassen. Søllerød Kro har på 9. år en stjerne i den berømte gourmet-guide og den snart 350 år gamle kro ligger idyllisk omkranset af skov, kirke og gadekær. Vi får serveret 2 retter og kaffe.

13.30: Peter Wibroes have
Vi er blevet inviteret til at besøge en helt unik, privat have. Et stykke visuel poesi skabt igennem 40 år af reklame-ikonet og kunstneren Peter Wibroe. Og vi får et indblik i Peters filosofi – bl.a. hvorfor det er en gartner, der bør styre verden.

18.00: Den Magiske Have
Vi får vendt op og ned på vores forestilling om haver i denne have i Fredensborg. Den beskrives som et mikrokosmos, en “kosmisk rumstation”, en moderne Gralsborg fuld af symboler, eventyr, magi og symbolik - hvor kunstneriske og kreative impulser er samlet på et sted.

19.30: Middag og overnatning på Fredensborg Store Kro
Gourmetrestauranten på kroen åbnede i sommeren 2014 og er allerede berømt for sin ekstraordinære mad og hyggelige stemning. Selve kroen har siden opførelsen i 1723 lagt mure til alt fra landsbyliv til royale skandaler og ferieophold for livsnydere. Alle værelser er helt nyistandsatte og lækre. En 3-retters gourmet middag med kaffe og sødt venter på os.

Dag 2:

10.00: Regentparrets yndlingshaver
Fredensborg Slot ved Esrum Sø har i mange år haft særstatus som regentparrets mest benyttede residens. Her går vi på opdagelse i en af Danmarks største og bedst bevarede barokhaver. Turen tager os også med til Slothavens enorme urtehave og smukke orangeri, hvor det er muligt at købe aflæggere med hjem fra Dronning Ingrids blomstersamling. Turen er guidet af slottes personale.

12.30: Frokost på Leonora
Spisestedet Leonora ved Frederiksborg Slot er oprindeligt bygget som stald til slottet og har siden bl.a. fungeret som kro.

14.30: Have-geometri på Frederiksborg Slot
Efter frokosten besøger vi Frederiksborg Slotshave, som består af to vidt forskellige haveanlæg. Den symmetriske barokhave anlagt på terrasser med en kaskade i midteraksen, omgivet af geometrisk formede bede og formklippede buske og træer. Og landskabshaven med dens fritvoksende skovpartier, store græsflader, søer, vandløb og snoede stier.

15.00: Eftermiddagskaffe i Café Havehuset
Caféen, som ligger i Frederiksborg Slotshave, er et romantisk havehus, der indbyder til en naturlig pause på turen.

18.30: Middag og overnatning i Gilleleje
Restaurant Gilleleje Havn har den dejligste udsigt over Stejlepladsen og Sjællands største og smukkeste, uspolerede fiskerihavn.

Gilleleje Badehotel troner på toppen af en 30 m høj klint ved Sjællands absolut nordligste punkt, Gilbjerghoved. Her er forkælelse af krop og sjæl i fokus, og alle overnattende gæster kan benytte Badeafdelingen.

Og hvis I orker mere:

Spadseretur i Gilleleje Havn og badeby.

Besøg Kulturhavn Gilleleje og oplev de mange kunstnerbutikker samt Ilse Jacobsens blomsterbutik, cruise-butik og koncept-butik.

Dag 3:

Morgenstund - tyrkisk bad, damp og sauna
Fri adgang til Gilleleje Badehotels wellnessområde.

Formiddag
Køretur langs Den Danske Riviera mod Tisvildeleje hvor et stop hos Præstebakkegård Bolig & Have kan anbefales. De åbner klokken 10. Tag derefter til Hundested og oplev det kreative og hyggelige havnemiljø med lokalt bryggeri, glaspusteri, caféer og kunstboder.

12.25: Sejltur Hundested - Rørvig
Billetterne er bestilt og betalt. Vi aftaler mødetid.

13.00: Frokost på Rørvig Kro
I 2001 gik Tanja & Lars drøm i opfyldelse og de overtog Rørvig Kro, som nu kunne skrives på CV’et sammen med Kommandanten, Søllerød Kro, Henne Kirkeby Kro og Saison. Den kendte maler Bjørn Wiinblad har boet på kroen og dekoreret stedet. Kroen anretter en lang række småretter til os. Vi afslutter med kaffe.

15.00-16.00: Gårdbutik og smagsprøver
Efter frokosten besøger vi Sidinge Gårdbutik i Vig. Vi smager på lokale produkter, hører Mogens fortælle og får udleveret en pose med lækkerier.

19.30: Middag og overnatning på Dragsholm Slot
På Dragsholm Slot, verdens næstbedste gastrohotel, tilbyder vi oplevelser, hvor naturen, gastronomien og historien harmonerer. Det nyskabende gourmetkøkken tager udgangspunkt årstidernes råvarer fra Lammefjorden og har stærke rødder i det danske og nordiske køkken. Der serveres en 4 -retters gourmetmiddag i en af slottets smukke sale.

Dag 4

10.00: Gå chefkokken i bedene
Og dette mener vi helt bogstaveligt. Vi følger med naturguiden i Dragsholms chefkoks fodspor, smager på nogle af de urter, der bruges i slotskøkkenet, og tager en vandretur gennem skov, over mark og eng samt til stranden. Så er appetitten skærpet til frokosten på slottet.

12.00: Frokost på Dragsholm Slot
Så vidt muligt på Bastionen, som er slottets store terrasse.           

Og hvis I orker mere:

Vandretur i og omkring Dragsholm Slot.

 

Tak for denne gang

Del denne side