Gæstfrihed er værdsat

Det er en kunst at få mennesker til at føle sig velkomne. Værtskab er et holdningsspørgsmål. Det er holdninger og værdier, som viser sig i vores ord og handlinger i mødet med og mellem mennesker. Værtskab er genkendeligt. Velkommende virksomheder og velkommende mennesker har kendetegn, der kan beskrives gennem følgende adfærdstræk: Tager ansvar, udviser omtanke, skaber dialog, er tjenende og udviser stor indsigt.

Forestil dig en verden, hvor mennesker føler sig velkomne og ventede. En verden, hvor venner, fremmede og gæster vil møde hinanden - sådan helt oprigtigt.

Feriehjem med Hjerte mener, at dette er grundlaget for fremgang for mennesker, for udlejning af dit personlige overnatningssted og for vores virksomheder. Værtskab er mere end et begreb, men det er ikke en ideologi eller en religion. Det er fri for politik, teori og dogmer. Vi ser det som en praktisk filosofi. Praktisk fordi det bygger på erfaringer med, hvad det fungerer i praksis i mødet mellem mennesker. Fordi det ganske enkelt udspringer af virkeligheden.

Den enkle betydning af ordet værtskab er: Kunsten at få mennesker til at føle sig velkomne. Det er ikke en passiv indstilling, hvor vi først handler, når noget sker. I stedet er værtskab en proaktiv vilje til at velkomme mennesker ved at være forberedt.

Inspiration fra Vaertskabet AB

Del denne side